Tilbake
Helge Hansen
Vigmostad Bjørke
Aschehoug
Fredrik Arff
Gyldendal
Cappelen Damm
Marius Knutsen
Gyldendal

SILK 2020

Bjørn Sortland 5.-7. trinn (bestillingstilbud forfattarbesøk)

Bjørn Sortland om seg sjølv på heimesida si:

Eg er fødd i Bergen i 1968. Eg voks opp på Sortland på Bømlo, ein øykommune sør i Hordaland (Sortland har no skifta namn til Svortland, noko eg aldri har jubla særleg høgt over). I 1990–91 gjekk eg på Skrivekunstakademiet i Hordaland, og året etter debuterte eg med mi første bok, Det er ikkje natta, Samlaget 1992.
Sidan den tid har eg berre fortsett med å skriva. Det er kanskje kortsiktig, men eg tenkjer at det gjeld å gå knallhardt ut, og så auka innsatsen etter kvart.

Eg har skrive bøker i ulike sjangrar for barn, unge og vaksne. Bøkene mine er gitt ut i USA, Canada, Italia, Frankrike, Spania (på spansk, katalansk og baskisk), Nederland, Tyskland, Austerrike, Sveits, Ungarn, Bulgaria, Sør-Korea, Taiwan, Sverige, Danmark, Færøyane, Finland, Litauen, Egypt og Palestina.

Eg er elles glad i fersk torsk med mandelpotetpuré og ein akkurat passe dyr italiensk vin.


Arne Svingen 5.-7. trinn (bestillingstilbud forfattarbesøk)

Arne Svingen debuterte som forfatter våren 1999 med romanen Handlingens mann som fikk gode kritikker og ble oversatt til tysk. Hans andre voksenroman, Stereo, utkom høsten 2000.

Forfatteren dobbeltdebuterte i 1999, da også hans første barnebok om Hubert, Flekken, ble utgitt. Siden har han skrevet ytterligere åtte bestselgerbøker om gutten med en egen evne til å havne i trøbbel. Flere av bøkene er oversatt til tysk, italiensk, svensk, ungarsk og dansk. Lydbøkene om Hubert er lest inn av forfatteren. Bøkene har også blitt filmatisert. 

Arne Svingen har profilert seg sterkt som barnebokforfatter. Som spenningsforfatter for barn kom gjennombruddet med Tause skrik (2001) som har kommet i svært mange opplag gjennom årene.

I 2007 startet Arne Svingen grøsserserien Marg & Bein sammen med Jon Ewo og Ingunn Aamodt. Forfatteren har blant annet skrevet Dødelig blitz, Et rop i skogen, Naskerne, Fingeren, Utsikt til døden, Skrekkens hus og Rattus Norvegicus. Samme år mottok forfatteren Skolebibliotekarenes pris for samlet forfatterskap.

I 2012 startet forfatteren en egen spenningsserie for yngre lesere enn Marg & Bein-publikummet. Det kom hele fem titler i serien Svingens mørke verden allerede første året og det det finnes per 2019 hele 20 bøker i serien. Serien inneholder korte, illustrerte grøssere for barn som kan lese selv. Av alle Svingens bøker, er disse de mest populære.

I 2016 utkom de første bøkene i parallellserien til mørke verden-bøkene, nemlig Svingens gale verden. I denne serien er det kun humorbøker skrevet av Arne Svingen.

I 2019 kom Svingens første bildebok i samarbeid med den danske illustratøren Kamila Slocinska. Boka kom først ut i Danmark under tittelen Når kaniner bliver bange.

Arne Svingen er ofte rundt på norske skoler der han snakker om lesing, egne bøker og har skrivekurs. Han har engasjert seg sterkt i debatten om unges lesevaner og jobber særlig med å få gutter til å lese flere skjønnlitterære bøker. I 2019 arrangerte han egen litteraturfestival om gutter og lesing: Gutta som aldri slutta. Dessuten har han i flere år reist rundt med egen Marg & bein-litteraturforestilling. Siden 2016 har han laget podcasten Svingens barnebokverden.


Anders Totland

Anders Totland vant Nynorsk barnelitteraturpris for ungdomsboka Engel i snøen som kom ut i 2016.

I 2017 gav Totland ut ei ny ungdomsbok med tittelen Så lenge ingen ser oss. I flere av bøkene sine tar forfattaren for seg vanskelige tema og setter ord på disse.

Den første sakprosaboka for barn og unge, Den norske slavehandelen, kom ut på Gyldendal hausten 2018, og blei nominert til Kulturdepartementet sin fagbokpris. Kort tid etter kom den tredje ungdomsromanen, Nedteljing.

Hausten 2019 kom tre nye bøker på rappen: Sakprosaboka Nattmannen, biletboka Ut i rommet og romanen Vintertonar, som er Totland sin debut som vaksenbokforfattar.

Våren 2020 gav han ut sakprosaboka Lepra. Felles for fleire av bøkene er at dei tar for seg litt ukjente mørke sider av norsk historie, og passer for barn og unge som liker å lese mørke historier frå røynda.

Totland er utdanna kokk, vikarierer som organist og jobba tidlegare som journalist i avisa Sunnhordland. I mange år skreiv han om matauk på bloggen Frå hage til mage, og han held framleis føredrag om same emnet med ujamne mellomrom.

Les gjerne meir om forfattarane på heimesidene deira. Link på denne sida.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Sortland, Arne Svingen og Anders Totland
  • I samarbeid med: Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival

Om kunstner / utøver / gruppe

Om Bjørn Sortland:

Sjå eiga link i høgre menyen.

https://www.bjornsortland.no/oppgave.html


Om Sigbjørn Mostue:

Født 8/10 1969

Oppvokst på Kløfta

Bor på Jessheim med samboer og to barn

Utdannet ved Universitetet i Oslo, hovedfag Idéhistore

Tidligere redaktør i Bokklubben

Debuterte som forfatter med romanen Gravbøygen våkner (vinner av Arks barnebokpris 2005)

Utkom med Nissedreperen 2006, Krakens gap 2007 (nominert til Brageprisen som første fantasy-bok noensinne), Mørkeboka 2009, Den siste magiker 2010

Filmrettighetene til trilogien Alvetegnet er solgt til SF Norge. Bøkene er foreløpig oversatt til polsk

Bøkene kommer ut på forlaget CappelenDamm

Publikumskommentarer