Tilbake
Magnus Skrede

Alle har en liten dør bak øret (Annlaug Børsheim og Vibeke Havre)

Alle har en liten dør bak øret   tar utgangspunkt i nyskrevet, norsk poesi for barn, der diktene er satt sammen til små, poetiske forestillinger. Annlaug har satt musikk til flere av diktene, og akkompagnerer sangene med fele og gitar. Vibeke korer og spiller keyboard. Ved hjelp av enkle pappfigurer fortelles det om gåsa som har så altfor mange tanker i hodet sitt, katten som liker å dra på eventyr, grisen som ønsker å bli astronaut, muldvarpen som har en tendens til å grave seg ned og hunden som har en storm i hodet. Ved hjelp av skyggeteater og magisk lyssetting blir figurene levende, og barna blir med inn i et univers der ord, musikk og estetikk blir til en større helhet.

Hardingfela er sentral, det samme er gitaren og Annlaug sin stemme. Vibeke Flesland Havre korer og spiller keyboard, og sammen forteller de historiene om dyrene og deres opplevelse av verden. All teksten i forestillingene er dikt skrevet av Per Olav Kaldestad, Ruth Lillegraven, Gro Dahle, Svein Nyhus, Christian Løchstøer, Ragnar Hovland og Synne Lea.

Diktene er satt sammen til helhetlige forestillinger med musikk og skyggeteater som virkemidler. Ønsket er å stimulere barns interesse for både poesi og musikk. Forestillingene er lavmælte, med et mål om å gi både barn og voksne en pause fra planeten, og skape et magisk rom der vi kan finne ro.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Annlaug Børsheim og Vibeke Havre

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer