Tilbake
Astrid Havn Tranøy
Astrid Havn Tranøy

Rom for IMPRO (Ida Cathrin Utvik)

Rom for å utforske

Rom for å slippe seg løs

Rom for å oppleve

Rom for å dele

Rom for å være seg selv

Rom for å være sammen

Rom for alle

Rom for impro


Innenfor en rød firkant skal vi lage oss et helt spesielt rom. Inne i rommet skal vi danse. Sammen. Vi skal lage våre egne bevegelser, kanskje herme litt etter hverandre og bevege oss på mange ulike måter. Kanskje noen måter er fine, kanskje noen måter er kule, kanskje noen er rare, kanskje noen er morsomme. Uansett hvilke bevegelser vi lager er ingenting mer riktig eller feil, og ingenting er bedre enn noe annet. Fordi dette er VÅRT rom og det er VI som bestemmer reglene. Når du trør inn over streken og inn i rommet er du med i dansen. Da er du en av oss.

I workshopen skal elevene både se improdans, snakke om improvisasjon og improvisere selv. Vi skal lære ulike måter å lage bevegelser på, og hvordan vi enkelt kan variere måten vi danser og beveger oss. Viktigst av alt så skal vi ha det gøy, sammen!

Workshopen foregår ute i skolegården, og utarter seg i og rundt en rød firkant, tegnet opp med gatekritt på asfalten. Elever og lærere møter ute på plassen til oppsatt tidspunkt. Elevene trenger ikke å sette seg ned eller organiseres på noen spesiell måte før det begynner. Workshopen starter når danseren kommer til syne, og eleven blir derfra guidet gjennom opplegget.

Utendørs verkstad, elevane kler seg etter tilhøva.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Ida Cathrin Utvik
  • Idé/opplegg: Ida Cathrin Utvik

Om kunstner / utøver / gruppe

Ida Cathrin Utvik er danser tilknytta Kompani Haugesund, og danselærar i Karmøy kulturskole. Ida har tidlegare turnert for Den kulturelle skolesekken med verkstaden Dans! og hatt mange andre danseoppdrag i Karmøyskolen.

Publikumskommentarer

Tilbakemelding fra 6.klasse, Ådland skole: - kjekt - annerledes - ikkje så flaut som eg trudde.. - gøy! Takk, Ida Christin!Publisert av: Inger-Johanne Størksen (klasse - Ådland skole) – 2.10.2020 11:40