Tilbake

MOT STJERNENE

Hva er det mest dyrebare ungdommen har?

Det er fremtiden som en åpen arena for drømmer og kritiske ideer, for selvrealisering og samfunnsendring, for det uhørte og det usagte. Er de unge i dag en ny kosmopolitisk mennesketype eller en marginalisert generasjon av avmektige?

Korona, klimakrise, flyktningkrise og populisme preger Europa. Har vi mot til å stå for verdier som ytringsfrihet, solidaritet og gjestfrihet når de skal omsettes til praktisk politikk?

Kan vi leke oss frem til fred? Data og video spill er designet til å oppfylle ekte menneskelige behov som den virkelige verden er ute av stand til å oppfylle. Hva ville skje om vi brukte alt vi vet om spilldesign til å fikse det som er galt med virkeligheten?

Carsten Jensen (f. 1952) er en av Danmarks fremste journalister og forfattere og ble verdenskjent med bøkene Jeg har sett verden begynne (1996) og Jeg har hørt et stjerneskudd (1997). Den danske forfatteren og ytringsfrihetsforkjemperen fikk i år den høgthengende Palme-prisen for sitt engasjement for forfulgte og undertrykte. Jensen har vært en markant kritisk stemme i den danske offentligheten i en rekke år. Ikke minst har han tatt til orde mot den tiltagende fremmedfientligheten i det tradisjonelt så liberale Danmark, noe som har gjort han til en hoggestabbe i et stadig mer vulgarisert presseklima.

Læreplanmål

Sjå vedlegg med fagleg relevans for læreplanane i den vidaregåande skulen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Carsten Jensen

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer