Tilbake
Falturiltu
Samlaget
Tove K Breistein
Samlaget
Samlaget

Falturiltu 2019

DKS Karmøy vil i samarbeid med Falturiltu - nynorsk barnebokfestival, tilby forfattarbesøk av Pia Strømstad og Marianne Gretteberg Engedal.

Pia Strømstad - bestillingstilbud fra 3. trinn

Pia Strømstad skriv faktabøker for barn, og har mellom anna skrive bøkene Do - ei stinkande reise gjennom bæsjens historie (2017), 10 ville ekspedisjonar (2018), samt boka om Heksa Galla (2018), som er retta mot barn som lærer seg å lese.

Marianne Gretteberg Engedal - bestillingstilbud fra 2. trinn

Marianne er debutant med boka Pølsetjuven (2019). Ho arbeider som illustratør og teiknar, og gjennom brukaren Skinkeape deler ho humoristiske teikningar på Instagram.

Påmelding til Astrid Havn Tranøy på epost: aht01@karmoy.kommune.no eller SMS: 92 68 82 42 . Hugs å skrive antall barn og trinn.Lærerveiledning

Forfattarbesøk i samarbeid med Falturiltu

Om forfattarane:

Pia Strømstad

Pia er journalist og har skrive fleire faktabøker for barn tidlegare, mellom anna om spøkelse, julenissen, olje og 17. mai. For boka Olje blei ho nominert til Kulturdepartementets prisar for barne- og ungdomsbøker 2011, i kategorien for beste fagbok.


Om 10 ville ekspedisjonar:

Neil Armstrong var førstemann på månen. Ellen MacArthur segla jorda rundt heilt åleine gjennom storm og bølgjer. Og ingen har vore så djupt nede på havbotnen som James Cameron.

Kva er det som får folk til å reise til stader der ingen før har vore? Til å klatre høgast, dykke djupast, leggje i veg inn i område som er kalde, våte, farlege, utan å vere sikre på om dei nokon gong vil klare å vende attende?

I denne boka blir vi kjende med utforskarar frå dei siste hundre åra, folk som har vore villige til å måle krefter med naturen og det ukjende. Oftast høyrer vi om dei vellykka ekspedisjonane, om dei som lykkast i å komme heilt fram eller setje rekorden dei håpte på. Men mange når ikkje målet. Fridtjof Nansen nådde ikkje fram til Nordpolen slik han hadde planlagt. Andre kjem aldri tilbake. 

10 ville ekspedisjonar fortel kunnskapsrikt og underhaldande om ein grunnleggjande menneskeleg lengsel etter å flytte grenser og finne svar. Dette er historier som kan utfordre unge lesarar, og som dei også kan kjenne seg igjen i.


Marianne Gretteberg Engedal

Marianne er fødd i 1986, og livnærar seg som illustratør og teiknar. Ho er utdanna ved Kunsthøgskulen i Bergen og Pølsetjuven er den første boka hennar.

Om Pølsetjuven:

Eg kan ikkje vere med, sa Kjell.
Tull, du har ikkje feber, sa mor.
Men eg har vondt i magen.
Du er berre spent!
Eg vil ikkje stele frå Pølse-Per, han er venen min!
Ein sann tjuv må kunne stele frå kven som helst!

Kjell er ni år og fødd inn i ein tjuvefamilie. Men Kjell vil ikkje vere tjuv. Ein dag må han stele frå vennen sin, Pølse-Per.

Pølsetjuven handlar om å finne ut kven ein eigentleg er – og om å tore å leve slik ein ønskjer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Pia Strømstad og Marianne Gretteberg Engedal
  • I samarbeid med: Falturiltu - nynorsk barnebokfestival

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer