Tilbake
Helge Hansen
Agnete Brun

SILK 2019

Årets forfattere (bestilling til aht01@karmoy.kommune.no eller SMS: 92 68 82 42 innan utgangen av mandag 21. oktober, husk å skrive antall barn og vaksne og kontaktperson):

Bjørn Sortland 5.-7. trinn (bestillingstilbud forfattarbesøk)

Bjørn Sortland om seg sjølv på heimesida si:

Eg er fødd i Bergen i 1968. Eg voks opp på Sortland på Bømlo, ein øykommune sør i Hordaland (Sortland har no skifta namn til Svortland, noko eg aldri har jubla særleg høgt over). I 1990–91 gjekk eg på Skrivekunstakademiet i Hordaland, og året etter debuterte eg med mi første bok, Det er ikkje natta, Samlaget 1992.
Sidan den tid har eg berre fortsett med å skriva. Det er kanskje kortsiktig, men eg tenkjer at det gjeld å gå knallhardt ut, og så auka innsatsen etter kvart.

Eg har skrive bøker i ulike sjangrar for barn, unge og vaksne. Bøkene mine er gitt ut i USA, Canada, Italia, Frankrike, Spania (på spansk, katalansk og baskisk), Nederland, Tyskland, Austerrike, Sveits, Ungarn, Bulgaria, Sør-Korea, Taiwan, Sverige, Danmark, Færøyane, Finland, Litauen, Egypt og Palestina.

Eg er elles glad i fersk torsk med mandelpotetpuré og ein akkurat passe dyr italiensk vin.


Sigbjørn Mostue ungdomstrinn (obligatorisk tilbud 8. trinn)

På heimesida til Sigbjørn Mostue skildrar han korleis han vart forfattar:

Fra jeg gikk på skolen har jeg likt å skrive. Jeg var bl.a. en av de få i klassen som likte å skrive stil. Og kanskje drømte jeg litt om å skrive bøker en gang, men jo eldre jeg ble og jo flere bøker jeg leste, desto mer overbevist ble jeg om at jeg aldri ville klare å skrive en hel bok. I stedet begynte jeg å studere ved Universitetet, og endte opp med hovedfag idéhistorie. Så fikk jeg jobb i Bokklubben, hvor jeg etter hvert ble redaktør. Slik fikk jeg i alle fall jobbe med bøker, selv om jeg ikke skrev dem selv ...

For noen år siden kom jeg over boka For noen troll av Birger Sivertsen.  Den handler om vesener og skikkelser fra folketroen vår: nisser, troll, tusser, huldrer, nøkk osv. Etter å ha lest den, slo det meg at noen burde ha skrevet en spennende roman som hentet handlingen fra dette rike universet. Men det var ikke før jeg (endelig) fikk lest Ringenes Herre, at det slo meg at jeg burde gjøre det. For Tolkien lærte meg at det ikke finnes noen grenser for fantasien, og at "alt er lov" - det er du, forfatteren, som er guden i ditt litterære univers! Så da jeg var ferdig med å lese Ringenes Herre gikk jeg bort til pc-en og begynte på det som skulle bli min debutroman: Gravbøygen våkner (som for øvrig vant Arks barnebokpris i 2005).

Når det gjelder min skrivestil, skriver jeg nok ganske visuelt: jeg går på en måte inn i personene når jeg skriver, og så skildrer jeg det jeg ser gjennom deres øyne. Jeg vokter meg for å bli for detaljert, og liker helst å skissere omgivelsene og karakterene mer enn å forsøke å beskrive dem helt eksakt. Resten må leseren ta seg av. 

Les gjerne meir om forfattarane på heimesidene deira. Link på denne sida.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Sortland og Sigbjørn Mostue
  • I samarbeid med: Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival

Om kunstner / utøver / gruppe

Om Bjørn Sortland:

Sjå eiga link i høgre menyen.

https://www.bjornsortland.no/oppgave.html


Om Sigbjørn Mostue:

Født 8/10 1969

Oppvokst på Kløfta

Bor på Jessheim med samboer og to barn

Utdannet ved Universitetet i Oslo, hovedfag Idéhistore

Tidligere redaktør i Bokklubben

Debuterte som forfatter med romanen Gravbøygen våkner (vinner av Arks barnebokpris 2005)

Utkom med Nissedreperen 2006, Krakens gap 2007 (nominert til Brageprisen som første fantasy-bok noensinne), Mørkeboka 2009, Den siste magiker 2010

Filmrettighetene til trilogien Alvetegnet er solgt til SF Norge. Bøkene er foreløpig oversatt til polsk

Bøkene kommer ut på forlaget CappelenDamm

Publikumskommentarer