Tilbake
Kompani Haugesund

FanPlastic (Kompani Haugesund)

Vi bader i det. Snirkler oss gjennom, begraver oss under. Vi lar det regne ned over oss. 
Plast er alt vi veit, nesten. Vi elskar det. Og vi hatar det.

I FANplASTIC inviterer vi inn i ei verd full av plast. Er dette vår framtid, eller er det eit ærlig bilde av nåtida? Den fine linja mellom det vakre og det ekle leikes med. Vi vonar dette verket kan inspirera publikum til å ta stilling sjølve til problemet, samt at det også vil provosera, utfordra og bevisstgjera.

Lærerveiledning

Lærarrettleiing

DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN, TANKER RUNDT PROSJEKT FRÅ KAROLINE OG SYNNE:

Før forestillingen anbefaler vi i FANplASTIC at elevene lærer om miljøutfordringene i forkant i de relevante fagene. Vi tenker at desto mer involverte og investerte de er i tematikken om miljøutfordringene, desto mer interessant blir det for dem å både se forestillingen og komme med egne meninger og spørsmål på samtalen vi skal ha etter visningen. Her er noen eksempler til hvordan det kan gjøres:

For eksempel kan de i naturfag lære om hvordan plast blir laget eller om utfordringene med svært mye plast i havet. Hvordan påvirker forsøpling naturen og dyrelivet? Kanskje de i samfunnsfag kan lære om hvordan politikk og samfunnsstrukturen påvirker forbruket vårt. Hva skal til for å få strukturelle endringer for å bedre klimakrisen? Kanskje de kan lære om Greta Thunberg og fredagsstreiken ungdommer over hele verden nå gjør for å få en levelig fremtid. I heimkunnskap kan de kanskje ha vegansk uke der de lærer om miljøfordelene ved å spise mer plantebasert. Her er det mye gøy å ta av på flere fronter.

Det er også veldig aktuelt for barn og ungdom å ta stilling til overforbruket i samfunnet vårt i dag med typisk shoppingkultur, og hvordan dette påvirker miljøet. I tillegg tenkte vi det kunne være veldig gøy om de selv plukket plast og søppel en dag og samlet opp ALT av plast familien selv forbruker i hjemmet på én uke. Med dette kan de lage ulike utstillinger i kunst- og håndverktimene med det de selv har funnet og samlet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Kompani Haugesund
  • Produsent: Co-produsent: Kompani Haugesund
  • I samarbeid med: Forestillinga er laga med støtte bla frå Kulturrådet, Rogaland fylkeskommune og Karmøy kommune
  • Idé/opplegg: Karoline Aspaas Kvinnesland og Synne Garvik

Om kunstner / utøver / gruppe

Danserar og koreografar: Karoline Aspaas Kvinnesland og Synne Garvik

Musikar og komponist: Arne Martin Nybo


Publikumskommentarer