Tilbake
Reidar Kjelsen
Reidar Kjelsen
Reidar Kjelsen

"ÆSJ!" 2019/2020

Standup med live tegning relatert til lettleste bøker av Reidar Kjelsen. Humoristisk og ironisk fokus på god folkeskikk og det faktum at mennesker spiser dyr. Dialog med barna. Åpent for innspill og improvisasjon.

Lærerveiledning

Forslag til for- og etterarbeid

Forarbeid:

- Les ”Ku uten hode.”

- Snakk om forholdet mellom kua og den slemme katten.

- Tegn yndlingsdyret ditt som gjør noe rart.

Etterarbeid:

- Les flere bøker av forfatteren.

- Tegn et monster som ingen har sett før.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Svinepelsen
  • I samarbeid med: DKS Karmøy
  • Idé/opplegg: En bok kan handle om hva som helst. Forfattere har nemlig lov til å lyve!​​​​​​​
    Forestillingen ”Æsj!” handler om å gi fantasien fri flyt og å skape interesse for bøker. Dette er standup for de aller minste. ”Æsj!”, ”Ku uten hode”, ”Tissemus”, ”Rumpetroll” og ”Bertil Bestemmer selv!” er bøker for dem som skal stave seg gjennom sine første setninger. Veldig enkle bøker, med vekt på humor. Med utgangspunkt i disse forsøker jeg å skape bevissthet rundt det at mennesker spiser dyr. Vi fabulerer over hvorfor de voksne bestemmer og om god folkeskikk er en bra ting. Jeg er åpen for innspill fra elevene og det er ikke uvanlig at det skjer helt nye og uventede ting når barnehoder møter hodet til en gal forfatter!

Om kunstner / utøver / gruppe

Reidar Kjelsen har hovedfag i illustrasjon fra SHKS 1994. Han har illustrert 50 bøker, hvorav 15 er selvskrevne. Han har hatt 4000 leseforestillinger over hele landet. Både i skoleverket, på bibliotek og barnehager.

Publikumskommentarer