Tilbake
Haugesund Teater

En midtsommernattsdrøm

«En midtsommernattsdrøm» er William Shakespeares mestspillende komedie og er en symbiose av en forviklingskomedie og et filosofisk skråblikk på den menneskelige natur.

Dette er historien om bryllupsplanleggingen til Thesevs, hertugen av Athen, som skal gifte seg med Hippolyta, dronningen over amasonekrigerne. Forberedelsene til brylluppet ender med forviklinger, da fire ungdommer fra Athen kommer til Thesevs for å be ham bestemme hvem av dem som får gifte seg med hverandre, og da det Thesevs bestemmer ikke faller i god jord hos ungdommene, rømmer de ut i skogen for å leve ut sitt kjærlighetsliv der. Men i skogen bor alvedronningen og alvekongen, og de forhekser ungdommene slik at kjæresteforholdene blir snudd på hodet. Det skaper kaos og vi blir vitne til en frustrerende og lattervekkende kamp om kjærligheten. Og spørsmålet blir: ender det opp med bryllup til slutt? Og hvem gifter seg i så fall med hvem?

Med oss på laget har vi fått fiolinisten Bjarte Eike og hans musikalske ensemble The Alehouse Sessions – et musikkensemble som gjør stor suksess rundt om i verden med sine konserter, og som blir hyllet som «uimotståelige» (The Times), «strålende» (The Scotsman) og «eventyrlig uhemmede» (The Guardian). Sammen med skuespillerensembelen fra Haugesund Teater og regissør Erlend Samnøen, vil de lage en totalopplevelse av musikk, dans, sang og teater på Staalehuset, nærmere bestemt Tønneloftet, hvor de med inspirasjon fra Shakespeares teater, leker seg med interaksjon mellom utøvere og publikum. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Haugesund Teater
  • Produsent: Haugesund Teater
  • Idé/opplegg: Haugesund Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Manus og regi: Erlend Samnøen

Produsent: Monika Salhus Bjerke

Scenografi: Olav Myrtvedt

Musikalsk leder: Bjarte Eike

Kostymedesign: Solveig Bygdnes

Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud

Publikumskommentarer