Tilbake
Sono Flux
Sono Flux
Sono Flux
Sono Flux

Sono Flux og Bernhard Østebø

Konserter i Karmøy kulturhus med gruppa Sono Flux og påfølgende workshops med Bernhard Østebø.


Musikk og billedkunst serveres vanligvis som ferdigvare. Kunsten er allerede produsert og musikken komponert på forhånd.

Disse konsertene vil gi elevene en helt annen opplevelse. Her vil de oppleve at både musikken og bildene blir skapt mens de ser og hører på. Akkurat her og nå!

Og workshopene etterpå vil gi elevene anledning til å prøve det samme selv, under profesjonell veiledning.

Se egen produksjon for datoer for verkstedene.

Lærerveiledning

Lærerveiledning

Konserten
I trioens improviserte opptredener smelter musikk og bilde sammen. I en atmosfære av gjensidig inspirasjon får elevene følge et musikkstykke og en stor kulltegning i selve tilblivelsen.

Ved hjelp av stemme, elgitar og elektronikk bygger musikerne opp klangrike lydbilder som kommuniserer tett med kulltegningen som kunstneren skaper underveis.

Alt er improvisert helt «fra scratch». Ingenting er avtalt på forhånd, og hverken musikerne eller billedkunstneren har planlagt noe som helst. Alt skapes der og da, og resultatene blir helt forskjellig fra gang til gang.

Et videokamera følger tegneprosessen på tett hold, og bildet projiseres direkte på et stort lerret. Slik kan elevene få med seg både helheten og detaljene i tegningen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Bernhard Østebø og Sono Flux
  • Produsent: Sono Flux
  • Idé/opplegg: Bernhard Østebø, Alf Terje Hana og Line Horneland

Om kunstner / utøver / gruppe

Billedkunstneren Bernhard Østebø har lenge utforsket de mange mulighetene som kulltegningen gir – innen både figurative og nonfigurative uttrykk. Han har hatt en rekke kurs og workshops i kulltegning for barn, ungdom og voksne.

Siden 2003 har Bernhard jobbet med tverrfaglig improvisasjon sammen med musikere. Nå samarbeider han fast med Line Horneland (vokal) og Alf Terje Hana (elgitar), begge fra Stavanger, i trioen Sono Flux, som elevene får oppleve i kulturhuset.

Line og Alf Terje har fra før spilt lenge sammen i duoen Sonarophon.

Publikumskommentarer