Tilbake
Elisabeth Aarekol Johannessen
Elisabeth Aarekol Johannessen

Aladdin (Den Blå Blomst)

2.klassene blir også dette skoleåret invitert til figurteaterforestillingen "Aladdin"!

Karmøys eget figurteater "Den Blå Blomst"  har tidligere hatt stor suksess med sin forestilling "Prinsessen på erten" Denne gang gjenforteller de , på en aldeles nydelig måte, folkeeventyret fra Midtøsten om Aladdin. Eventyret er tatt fra eventyrsamlingen "Tusen og en natt" .

Lærerveiledning

Aladdin

Stykket er bygd over eventyret Aladdin, tatt fra eventyrsamlingen "Tusen og én natt". Eventyret om Aladdin er et folkeeventyr fra Midtøsten. Det handler om en fattig ung mann kalt Aladdin, fra en by i Midtøsten, som blir bedt av en trollmann fra Maghreb (som utgir seg for å være Aladdins farbror) om å hente en vidunderlig oljelampe fra en magisk hule. Etter å ha blitt forrådt av trollmannen ender Aladdin opp fanget i hulen. Heldigvis har han fremdeles en magisk ring som trollmannen lånte ham. I desperasjon kommer han til å gni på ringen, og en magisk ånd kommer frem. Ånden bringer ham hjem til moren. Aladdin har fremdeles lampen, og da han gnir på den kommer det frem en annen, langt mer mektig ånd, som må oppfylle hans ønsker. Med hjelp fra ånden blir Aladdin rik og mektig, og gifter seg med prinsesse Badr el Budur, keiserens datter. Ånden bygger et vidunderlig palass for Aladdin, langt flottere enn keiserens eget.

"Den Blå Blomst" er fri, fabulerende og lekne i sine tolkninger, og spiller mye på humor som virkemiddel. Det er ikke nødvendig å lese eventyret på forhånd, men forestillingen kan være en fin anledning til å prate om eventyr, og gjerne peke på likheter og forskjeller på eventyr fra ulike deler av verden.

"Den Blå Blomst" står selv for hele produksjonen, og stiller med egenproduserte kulisser og dukker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Den Blå Blomst
  • Produsent: Den Blå Blomst
  • Idé/opplegg: Den Blå Blomst

Om kunstner / utøver / gruppe

Kulturskrinet har også i år engasjert ”Den Blå Blomst” figurteater. Denne gang for å vise forestillingen : ”Aladdin” for alle 2.klassinger i kommunen. Alle forestillingene blir vist på Karmøy kulturhus. Elevene får skyss eller går til spillestedet. Varighet: ca. 50 min.

Publikumskommentarer