Tilbake
Haugesund Billedgalleri
Ivar Rudi
Ivar Rudi

Monumentale trykk

Monumentale trykk ledes av billedkunstneren Bernhard Østebø, og er en workshop hvor elevene inviteres til å lage grafiske trykk på tekstil. Østebø vil gi elevene en innføring i den grafiske teknikken, linoleumstrykk, og demonstrere hvordan et linotrykk blir laget; fra idéstadiet, gjennom hele prosessen der de ulike fargene blir trykket, til det ender opp som et ferdig trykk. Elevene skal utvilke egne motiver ut fra et gitt tema, deretter skal de samarbeide om å sette disse sammen i ulike komposisjoner og collager som skal trykkes på store tekstiler og flagg. Elevenes monumentale trykk vil stilles ut under kunstfestivalen HIT- og AVTRYKK i mai 2019. Festivalen har sitt hovedfokus på grafikk og arrangeres av Haugesund Billedgalleri og Haugesund Kunstforening. I forbindelse med festivalen ønsker vi å engasjere skoleelever på Haugalandet til å gjøre dypdykk i den grafiske kunsten.

Forarbeid

I forkant av workshopen skal alle elevene ha tegnet en gjennomarbeidet skisse som er utgangspunktet for deres linoleumstrykk. Skissen skal ha formatet 20cm x15 cm (hxb) (se lærerveiledning for detaljert fremgangsmåte). 

Praktisk informasjon

Det er ønskelig at workshopen finner sted i skolenes kunst- og håndverkssaler, om ikke dette rommet er tilgjengelig, vil et stort klasserom med vask fungere. Det er ønskelig at rommet som skal brukes til workshopen er tilgjengelig for rigging og klargjøring en time før workshopen starter og minimum 30 min i etterkant av workshopen for nedrigg.

Lærerveiledning

Last ned:
Lærarrettleiing Monumentale trykk

Elevane skal gjere eit forarbeid før verkstaden. Elevane skal finne eit motiv og lage ei skisse av dette. Skissa blir utgangspunktet for deira linotrykk, og skal vere i formatet 15 cm x 20 cm, (hxb). Les meir om framgangsmåte i lærarrettleiinga her.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Bernhard Østebø
  • I samarbeid med: Haugesund Billedgalleri
  • Idé/opplegg: Haugesund Billedgalleri

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer