Tilbake
Per Egil Larsen
Jens Wabø
Ingunn Aamodt

SILK 2018

Årets forfattere (bestilling til aht01@karmoy.kommune.no eller SMS: 92 68 82 42 innen utgangen av onsdag 24. oktober, husk å skrive antall barn og voksne og kontaktperson):

Gaute Heivoll 5.-7. trinn (bestillingstilbud forfatterbesøk)

Gaute Heivoll er en norsk forfatter født i 1978 som debuterte som barnebokforfatter med boka Himmelen bak huset i 2008. I 2018 kom hans første bok om rotta Estragon, en serie bøker der forfatteren tar for seg de syv dødssyndene for barn, mesterlig illustrert av den danske illustratøren John Kenn Mortensen. Han er kjent for sine karikerte svart/hvitt monstertegninger, som er passe skumle og alltid humoristiske. 

Boka "Estragons historier. Rottefangeren fra Sorø" fikk terningkast 6 i VG: "Etter en gudstjeneste forsvinner organist Siful med kollekten bak orgelpipene og følger en underjordisk gang ut på kirkegården. Her bor rotta Estragon, som mot penger å spise, forteller historier om mennesker han har møtt i sitt eventyrlige liv. I denne første boka om Estragon er det grådige Glambek det handler om."


Ingunn Aamodt barnehager og 1.-2. trinn - (bestillingstilbud forfafferbesøk på kulturhusene og Mykje skole)

Ingunn Aamodt er mest kjent som forfatteren av bøkene om Pulverheksa. Den første boka om pulverheksa heter Pulverheksa får besøk, og kom ut i 1998. Siden har det blitt mange bøker og Riksteateret setter nå fast opp forestillinga Pulverheksa og julenissen hvert år, til glede for mange barn. Ingunn har også skrevet mange andre bøker.


Anders Totland 8. trinn - Den norske slavehandelen (obligatorisk tilbud)

Anders Totland vant Nynorsk barnelitteraturpris for ungdomsboka Engel i snøen som kom ut i 2016.

I 2017 gav Totland ut ei ny ungdomsbok med tittelen Så lenge ingen ser oss. I flere av bøkene sine tar forfattaren for seg vanskelige tema og setter ord på disse. Bøkene er korte og lettleste.

Den norske slavehandelen er ei faktabok for ungdom om en ukjent epoke i norsk historie. 

Sjekk gjerne ut hjemmesiden til Gaute, Ingunn og Anders:)


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Anders Totland, Gaute Heivoll, Ingunn Aamodt
  • I samarbeid med: Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival

Om kunstner / utøver / gruppe

Gaute Heivoll er født og oppvokst i Finsland, en bygd som ligger tre-fire mil fra Kristiansand. Han har studert jus ved Universitetet i Oslo, psykologi ved Universitetet i Bergen og har tatt forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark – Bø, og arbeidet en periode som lærer. Heivoll er representert på Det internasjonale barnebokbibliotekets White Ravens-liste over barnebøker fra hele verden av stor kunstnerisk kvalitet. Heivolls barnebok Himmelen bak huset er filmatisert av regissør Steffan Strandberg. Filmen var representert på Chicago International Children's Film Festival, hvor den vant Adult Jury - 1st Prize Live-action Short Film or Video.


Ingunn Aamodt ble født i Honningsvåg i 1965.
Selv leste hun ikke bøker som barn. Hun hadde bare én bok, og den var elendig.
Bøker var ikke noen del av hverdagen i det miljøet Ingunn vokste opp i. Hun var 20 år da hun hørte om Klatremus for første gang. Og da følte hun seg snytt.

Ingunn er enebarn.  Hun tror enebarn får god fantasi fordi de leker mye alene, og må finne på ting selv. 

Ingunn er utdannet lærer i kunst og håndverk, men har aldri jobbet som lærer.

Den aller første boka til Ingunn var Pulverheksa får besøk, den kom ut i 1998. Den skrev hun egentlig til datteren sin, Ine som var tre år den gangen. Så det var Ine som var grunnen til at Ingunn begynte å skrive.
Siden det har hun vært forfatter på heltid.
Bøkene om Pulverheksa illustrerer hun selv.

Nå bor Ingunn på Frogner i Sørum. (Ca. midt mellom Gardermoen og Oslo.) 


Alt du treng å vita om Anders Totland

Anders Totland (1986) debuterte hausten 2015 med boka Vampyrane i Eplehagen. Boka er gjeven ut på Kapabel Forlag, og er illustrert av Nina Flatnes Bratbak.

Våren 2016 kom han ut med ungdomsromanen Engel i snøen på Gyldendal Norsk Forlag. Boka hausta svært gode kritikkar, og fekk tildelt Nynorsk barnelitteraturpris. Boka er også omsett til dansk.

I tillegg har Totland bidrege med ein av tekstane til antologien Fantasiboka, som kom ut på Skald forlag hausten 2016. Det er den femte og siste boka i serien av nye, nynorske forteljingar for born, som er gjennomillusertrert av Gunvor Rasmussen.

Hausten 2017 kom forfattaren med si andre ungdomsbok på Gyldendal, Så lenge ingen ser oss, og debuterte på same tid som kokebokforfattar med boka Digg, som kom ut på Skald forlag. Den norske slavehandelen kom ut i august 2018, og snart kjem Totland ut med ny ungdomsbok.

Totland er utdanna kokk, har jobba som journalist, og i 2018 tok han steget ut som fulltidsforfattar.

Publikumskommentarer