Tilbake

Superwoman 2018

Superwoman er en enkvinnes foredragsforestilling. I krysningspunkt mellom forteller og skuespiller, film og scene, virkelighet og fiksjon møter vi stuntkvinnen Thea. Tittelen henspiller på hvilke forventninger mange har til stuntutøvere. Men selv stuntfolk får blåmerker, og er slett ikke så udødelige som det ser ut som på film.

Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun er den eneste i Norden som innehar denne kombinasjonen. Elevene vil få nærmere kjennskap til det å jobbe med stunt gjennom et møte med Thea og hennes erfaringer fra bransjen.

Lærerveiledning

Med Superwoman får vi et innblikk i en stuntkvinnes erfaringer. Forestillingen spenner fra heftige actionscener til sårbare erkjennelser, fra Hollywood til Finnskogen med heftige lydlandskap, poetiske video, bakomfilm og live demonstrasjon. Tematisk er dette en forestilling om å følge drømmer og å sette seg mål, gjerne høye og uoppnåelige mål. Om å tillate seg selv å drømme om at alt er mulig. Dette er en forestilling full av film og lyd, action og dramatikk, hvor stunt blir avslørt og forklart. Med utgangspunkt i stuntbransjen, berøres emner som grensesetting, tillit, mot, respekt, og verdien av å ha gode kollegaer som holder avtaler.

Superwoman vant Gullsekken 2012, for årets beste DKS produksjon. Forestillingen er støttet av FFUK, Film og Kino, Hedmark Fylkeskommune og Turné organisasjonen for Hedmark.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Thea Danielsen Fjørtoft
  • Idé/opplegg: Thea Danielsen Fjørtoft i samarbeid med ToH.

Om kunstner / utøver / gruppe

Utøver Thea Fjørtoft har sin utdannelse fra Nordens mest innovative teaterskole, Akademi for Scenekunst (BA), og har jobbet med noen av landets beste scenekunstkompanier så vel som ved store internasjonale institusjonsteatre. Hun har også bakgrunn fra toppidrett (Taekwondo) og filmverdenen med 10 års erfaring som stuntkvinne

Herman Kvelperud er tekniker.

Publikumskommentarer