Tilbake
Indie film
Indie film
Indie film
Mer film
Mer film
Mer film
Mer film
Mer film
Den norske filmfestival

Filmfestivalen 2018

Fleire tusen elever på heile Haugalandet skal iår besøke Den norske filmfestivalen. Filmskaparar og raud løpar vil sette ramma for filmopplevingar utanom det vanlege. Velkommen til festival!


10. trinn: visning av filmen Natta pappa henta oss (2017)

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska framfor barna, og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren. I en Pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp, og livets mysterium virker uhåndgripelig.

Gjennom gamle super 8-filmer, animasjon og nye filmopptak gjenskaper Steffan sommeren han var 11 år, sommeren som forandret alt.

Innleiing og ettersnakk med regissør Steffan.


8. og 9. trinn: visning av filmen Hva vil folk si (2017)

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Hva vil folk si er et rørende og intenst drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer, blant annet Life of Pi.

Innleiing og ettersnakk med hovedrolleinnehaver Maria Mohzdah.


Filmstudieark for filmane er lagt ut. Det er viktig at lærar har gjort seg kjent med desse før visning.

Lærerveiledning

Filmstudiearka blir nytta som lærarrettleiing

Filmstudiearka inneheld referansar til læreplan, kompetansemål, praktiske oppgåver og spørsmål til elevane

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Karmøy kommune
  • Kunstnere/grupper: Den norske filmfestivalen og Kulturskrinet Karmøy
  • I samarbeid med: Den Norske Filmfestival Haugesund

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer